Δρομείς Σύρου

syrosrunners athiles

syros imi 2014 dromeis dek 14 2  dromeis dek 14 proti propoinisi 2015 dromeis tinos syrosrunners athiles2

Αποφύγετε τους μύκητες στα πόδια

extremity-foot

Είτε εκτεθειμένα είτε κλεισμένα σε κάλτσες και αθλητικά παπούτσια, τα πόδια μας είναι ευάλωτα στους μύκητες.
Οι μύκητες στα πόδια έχουν ως αποτέλεσμα μια αίσθηση εφίδρωσης ανάμεσα στα δά­χτυλα και έντονη, ενοχλητική οσμή. Υπάρχει όμως τρόπος να απαλλαγούμε από αυτή την άσχημη μυρωδιά των πελμάτων.

Βασικό είναι να πλένουμε καθημερινά τα πόδια μας, εστιάζοντας ανάμεσα στα δάχτυλα. Το ζεστό νερό και το σαπούνι θα μαλακώσουν τα πόδια και μια καθαρή μαλακή πετσέτα θα τα στεγνώσει. Το στέγνωμα επιβάλλεται, γιατί η υγρασία πρέπει να απουσιά­ζει εντελώς, αφού η ανάπτυξη των μυκήτων είναι μεγαλύτερη σε υγρό περιβάλλον.

  • Μην ανταλλάσσετε παπούτσια ή παντόφλες με άλλους, ακόμα και συγ­γενείς, γιατί η μετάδοση των μυκήτων είναι πανεύκολη. Όταν πρόκειται να δώσετε στη φίλη σας τις δικές σας παντόφλες, ρίξτε αντισηπτικό σπρέι για να τις απολυμάνετε. Κάντε το ίδιο όταν τις ξαναφορέσετε.
  • Πλένετε συχνά τα αθλητικά παπού­τσια σας στο πλυντήριο, μέσα με μια μαξιλαροθήκη. Στεγνώστε τα καλά κρεμασμένα, με το άνοιγμα προς τον ήλιο και τον αέρα.
  • Πετάξτε τα αθλητικά που εξακο­λουθούν να μυρίζουν και μετά το πλύσιμο.
  • Κόβετε συχνά τα νύχια των ποδιών και λιμάρετε τις άκρες τους. Καθα­ρίζετε με το ειδικό εργαλείο τις σχι­σμές μεταξύ δέρματος και νυχιού, όπου βρίσκονται οι εστίες των μυ­κήτων. Απολυμαίνετε με αντισηπτικό σπρέι.
  • Επιλέξτε βαμβακερές κάλτσες και να τις αλλάζετε κάθε μέρα. Τυλίξτε τις σε πάνινη, ειδική θήκη χωρίς να τις πετάτε στο καλάθι με τα άπλυτα ρούχα.
  • Εάν επιβαρύνεστε με μύκητες επιλέξτε δερμάτινα παπούτσια, για να αναπνέουν τα πέλματά σας. Αφή­στε τις απομιμήσεις δέρματος ή τα πλαστικά.

Τέλος να επισκέπτεστε ειδικούς αισθητικούς για την περιποίηση και την καθαριότητα των ποδιών σας.
Σε περιπτώσεις δυσμορφιών των νυχιών και των δάχτυλων, απευθυνθείτε σε ειδικούς ποδολόγους ιατρούς.

www.freerun.gr